انواع لوله صنعتی ضخیم
انواع لوله صنعتی ضخیم با توجه به میزان ضخامت و متریال به کار رفته در آن ها تفکیک می گردد. به طور متداول به لوله های صنعتی ضخیم، لوله صنعتی گوشت دار نیز می گویند که انواع گوناگونی دارد و یک رده بندی دارند که بر اساس تفاضل قطر خارجی از قطر داخلی و میزان ضخامت آن ها مشخص می گردد.
لوله صنعتی ضخیم به طور معمول به صورت بدون درز و مانیسمان تولید می گردد که این پروسه ساخت به صورت پردازش بر روی شمش های فولاد و توسط انواع تجهیزات پیشرفته انجام می گیرد.
انواع لوله صنعتی ضخیم به دلیل گوشتی بودن سطح مقطع، قابلیت جوش پذیری ندارند ولی قابلیت ماشین کاری، رزوه پذیری، برش دادن، تراش کاری دارند و می توان آن ها را برای تولید انواع تجهیزات به کار رفته در ماشین آلات صنعتی و یا خطوط انتقال سیالات به کار برد. انواع لوله صنعتی ضخیم به دلیل داشتن ضخامت، استحکام بالایی دارند و می توانند برای انتقال انواع سیالات پر فشار استفاده شوند. همچنین این محصولات استقامت حرارتی بالایی دارند و می توانند سیالات با دمای بالا را نیز از خود عبور دهند.
آلیاژهای گوناگونی در تولید انواع لوله صنعتی ضخیم به کار می روند که برخی از آن ها عبارت هستند از A106، A333، A179، CK45، CK60 و موارد متعدد دیگر که هر کدام به دلیل داشتن عناصری خاص دارای ویژگی های شیمیایی و فیزیکی متفاوتی هستند. میزان ضخامت انواع لوله صنعتی ضخیم نیز رنج گسترده ای را تشکیل می دهد که از ۲ میلی متر آغاز و بیشتر از ۸۰ میلی متر نیز می رسد. از لحاظ قطر دهانه این محصولات دارای سایزهای متنوعی هستند و در محدوده ۳.۸ اینچ تا ۲۴ اینچ قرار می گیرند.
لوله صنعتی ضخیم دارای ویژگی های مطلوب بسیاری است که آن را برای انواع کاربردهای گوناگون مناسب گردانده است. به طور مثال لوله صنعتی ضخیم در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم است، دچار سایش نمی شود و به ندرت دچار شکستگی و یا سوراخ شدن می شود. به همین دلیل از این محصولات برای انتقال نفت و گاز و سایر سیالات پر خطر استفاده می کنند.
یا برای انتقال گازهای آزاد شده در فعل و انفعالات شیمیایی کارخانه ها و یا پسماند فاضلاب شیمیایی و پر خطر. به علاوه از کاربردهای مهم انواع لوله صنعتی ضخیم استفاده در سیستم های هیدرولیک و فشار قوی می باشد. این محصولات به دلیل وزن بیشتر و متریال بیشتری که در آن ها به کار رفته است، قیمت بالاتری نیز دارند.