لوله های صنعتی
لوله های صنعتی گروه بزرگی از محصولات را تشکیل می دهند که بخش های مختلف صنایع مانند خطوط تولید و مونتاژ کارخانه ها، انتقال فراورده های پالایشگاهی، استفاده در ماشین آلات صنعتی و بخش های مختلف کشاورزی، سیستم های هیدرولیک و بخش های بسیار متعدد دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.
آنچه لوله های صنعتی را از یکدیگر متمایز می نماید، ابعاد، سایز، میزان ضخامت، متریال و عناصر به کار رفته در آن ها، درز دار یا بدون درز بودن لوله های صنعتی می باشد که آن ها را در گروه های متنوع تقسیم بندی می نماید.
هر کدام از لوله های صنعتی بر اساس استانداردهای مشخصی تولید می شوند و با نام اختصاری ویژه ای نمایش داده می شوند. این استانداردها بر جنس و ابعاد آن ها اشاره می نماید. به طور معمول ضخامت لوله های صنعتی را با رده نشان می دهند. لوله های صنعتی برای صنایع فراوانی چون تولید ماشین آلات صنعتی و خودرو سازی ضروری و کاربردی هستند.
برای انتقال بسیاری از مایعات و گازها که آثاری خورنده، شیمیایی و قدرتمند دارند، از لوله های صنعتی استفاده می شود. برای انتقال فاضلاب ها و پسماندهای صنعتی و شیمیایی و مخرب یا گازهای خروج شده در طی فعل و انفعالات کارخانه ها نیز از لوله های صنعتی استفاده می شود.
بخش بزرگی از لوله های صنعتی را لوله های با پایه آهن تشکیل می دهند. لوله های کربن استیل یکی از این انواع است که به دلیل وجود کربن رنگ مایل به سیاهی دارند. لوله های صنعتی کربن استیل هم به صورت درزدار و هم به صورت بدون درز تولید می گردند. لوله های صنعتی کربن استیل سختی بالایی دارند و در برابر حرارت و دماهای بالا مقاومت بالایی دارند. از انواع لوله های صنعتی کربن استیل می توان به لوله های مانیسمان، گالوانیزه سرد و گرم و لوله اسپیرال اشاره نمود که هر کدام از این موارد نیز دسته بندی های متعددی دارند.
لوله های فولادی آلیاژی دسته دیگری از لوله های صنعتی می باشند که با توجه به عناصری که در ساخت آن ها به کار رفته است، ویژگی های شیمیایی و فیزیکی متمایزی دارند. به طور مثال اغلب لوله های فولادی آلیاژی مقاومت حرارتی دارند. در لوله های فولادی به جز آهن و کربن از عناصر دیگری نیز استفاده شده است. مانند کروم، کبالت، آلومینیوم، مولیبدن که هر کدام یک خصوصیات را به لوله صنعتی می افزاید. به طور مثال کروم آن ها را در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم می سازد.