لوله گوشت دار
لوله گوشت دار یکی از انواع لوله مانیسمان یا بدون درز می باشد که دیواره آن ضخامت بالایی نسبت به لوله های دیگر دارد. لوله گوشت دار با نام لوله گوشتی نیز شناخته می شود. لوله گوشت دار دارای تناسبی ویژه است. در لوله گوشت دار نسبت قطر لوله به ضخامت آن کمتر از بیست می باشد.
لوله گوشت دار در بخش هایی از صنایع به کار می روند که لوله های فولادی دیگر تاب فشار و نیروی وارده را نداشته باشند. لوله گوشت دار به دلیل جرم بالای فولاد به کار رفته در آن، نسبت به انواع دیگر لوله فولادی مانیسمان، وزن بیشتری دارد.
ضخامت لوله گوشت دار عبارت است تفاوت قطر خارجی و قطر داخلی لوله که این ضخامت و ابعاد، از طریق استانداردهای گوناگون بین المللی نظیر استاندارد ANSI، DIN، JIS، ASTM و GB تعیین می گردد و ویژگی های ویژه ای دارد. لوله گوشت دار به دلیل ضخامت بالای دیواره می تواند دماهای بالا را تاب بیاورد و فشار بالا را تحمل نماید. همچنین این محصول نسبت به مواد خورنده بسیار مقاوم است و دچار خوردگی و زنگ زدگی نمی گردد.
از دیگر ویژگی های لوله گوشت دار سختی بالای آن است. این محصول دچار آسیب هایی مانند سوراخ شدن نمی گردد و در خطر اکسیداسیون قرار ندارد. لوله گوشت دار طول عمر بالایی دارد و در طول زمان به ندرت دچار مشکل شده و آسیب نمی بیند. لوله گوشت دار به دلیل میزان بالای استفاده از مواد اولیه و فولاد آلیاژی قیمت بیشتری نسبت به انواع دیگر دارد .
لوله گوشت دار به دلیل جرم بالا و ضخامت دیواره، وزن سازه را بالا می برد که این نکته باید در زمان خرید و مصرف در نظر گرفته شود. از نکات دیگری باید از سوی تولید کنندگان در نظر گرفته شود، این است که جوشکاری و پرداخت لوله گوشت دار سخت تر از لوله های دیگر می باشد. نیازمند تجهیزات ویژه ای می باشد. همچنین حمل و نقل این محصول آسان نبوده و هزینه بر نیز می باشد.
لوله گوشت دار به دلیل ویژگی هایی که دارد، کاربرد های خاصی نیز دارد برخی از کاربردهای لوله گوشت دار شامل این موارد می باشد. در پروژه های عمرانی عظیم، ساخت پل ها، جاده ها، بنادر و اسکله ها یا برای انتقال نفت در نیروگاه ها، صنایع پتروشیمی، انتقال آب و فاضلاب، آبیاری زمین های کشاورزی، ساخت لوله های اگزوز و موارد متعدد دیگر از لوله های گوشت دار استفاده می گردد.