لوله های فولادی بدون درز
لوله های فولادی بدون درز یکسره هستند و از یک ورق فولادی جوش خورده ساخته نشده اند. مزایای استفاده از این نوع لوله تا حد زیادی از ویژگی های فیزیکی و مکانیکی این محصول ناشی می شود. لوله های فولادی بدون درز به طور معمول ساختاری یکپارچه و یکدست دارند تا مشکلاتی همچون ترک خوردگی در نقاط جوش نداشته باشند. این باعث مقاومت بالای آنها در برابر فشار، کشش و خمش می شود. به دلیل عدم وجود جوش، لوله های بدون درز دارای عمر طولانی تری هستند.
هنگامی که یک لوله جوش خورده استفاده می شود، وجود درزها می توانند منجر به نشت آب، گاز یا مواد دیگر شوند. با استفاده از لوله های بدون درز، خطر سوراخ شدن و نشت کردن کاهش پیدا می کند. لوله های بدون درز در صنایع مختلفی مانند نفت، گاز، صنایع شیمیایی، نیروگاهی و پالایشگاهی، صنایع غذایی، دارویی و بسیاری موارد دیگر استفاده می شوند. آنها به علت مزایایی مانند مقاومت بالا و عمر طولانی کاربرد گسترده ای دارند.
لوله های فولادی بدون درز دارای مقاومت فشاری و حرارتی بالایی هستند که قابلیت تحمل فشارهای بالا و دماهای بالا به صورت مداوم و برای طولانی مدت را دارند. لوله های بدون درز ، به دلیل استفاده از آلیاژهای فولادی قدرتمند و مقاوم در برابر عوامل خارجی مانند آب، رطوبت و خوردگی، عمر طولانی تری نسبت به لوله های دیگر دارند.
لوله های بدون درز فولادی برای انتقال گازهای نفتی و طبیعی، نفت خام، مایعات نفتی و محصولات پایانی استفاده می شوند. همچنین لوله های فولادی بدون درز به طور گسترده در صنعت ساختمان سازی یا برای سیستم های ضد حریق، سازه های بزرگ و ساختمان هایی که نیاز به انتقال مایعات دارند، استفاده می شوند.
لوله های فولادی بدون درز بر اساس استانداردهای بین المللی در رده های مختلفی تولید می شوند. این رده ها نشان دهنده ضخامت و ابعاد این لوله ها می باشد و آن ها را برای استفاده در مراحل مختلف تفکیک می نماید. لوله های بدون درز که به لوله های مانیسمان نیز نامیده می شوند در رده های سبک و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.
لوله های بدون درز سبک شامل رده های ۱۰، ۲۰ و ۳۰ می باشد و لوله های بدون درز صنعتی شامل رده های، ۴۰، ۸۰ و رده های بالاتر می باشد. در هر کدام از این رده ها قطر لوله دامنه متغیری دارد. تولید این محصولات در شاخه های ۶ متری و ۱۲ متری انجام می گیرد که انواع ۶ متری پر کاربردتر می باشند.