کاربرد لوله گوشت دار
لوله گوشت دار یکی از انواع لوله بدون درز است که کاربرد ویژه ای در بخش های مختلف صنعتی، عمرانی و کشاورزی دارند. لوله گوشت دار به لوله ای گفته می شود که دیواره آن دارای ضخامت می باشد که این ضخامت دامنه متنوعی را در بر می گیرد و کاربرد بسیار دارد.
از انواع کاربرد لوله گوشت دار می توان بخش های صنعتی و پالایشگاهی را نام برد برای انتقال نفت و گاز و انواع محصولات پالایشگاهی یا سیالات با فشار بالا. همچنین لوله گوشت دار برای انتقال نیروی هیدرولیکی در ماشین آلات صنعتی و انتقال نیرو بسیار مناسب است.
در تولید لوله گوشت دار از عنصر کروم استفاده می شود که آن را در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم می سازد. همچنین در ساختار آن نیکل وجود دارد که موجب افزایش ویژگی سختی و چقرمگی آن می گردد.
از آن جایی که لوله گوشت دار وزن بالاتری نسبت به سایر لوله ها دارد و حمل و نقل سخت تری نیز دارد، کاربرد آن در پروژهای بزرگ عمرانی و یا صنایع ریسک پذیر و بزرگ می باشد که نیاز به ایمنی بسیار بالا دارند. با این وجود این محصول کاربرد فراوانی دارد. صنایع ساخت محصولات شیمیایی و وابسته به پتروشیمی یکی از اصلی ترین کاربرد های لوله گوشت دار می باشد. همچنین این محصول در صنایع مربوط به کشاورزی، آبیاری و زهکشی نیز کاربرد ویژه ای دارد.
از جمله موارد کاربرد دیگر لوله گوشت دار در پروژه های عمرانی شهری و جاده ای می باشد. این محصول در ساخت جاده ها، پل ها، اسکله ها، بناهای عظیم و برج ها مواردی از این دست نیز کاربرد دارد. همچنین لوله گوشت دار برای منتقل ساختن هر نوعی از سیالات، که شامل انواع گازها و مایعات می باشد با هر فشاری مطلوب می باشد. به علاوه یکی دیگر از کاربردهای پر اهمیت آن در سیستم های هیدرولیکی است.
لوله گوشت دار بر اساس استانداردهای ویژه ای ساخته می شود. به طور کلی تمامی لوله های بدون درز بر اساس استاندارد ASTM تولید می شوند و لوله های گوشت دار نیز با این استاندارد ساخته می شود. استانداردی که به صورت ویژه برای لوله گوشت دار می باشد، استاندارد ASTM A105 می باشد.
لوله های گوشت دار در ضخامت های مختلفی موجود هستند که از ۲ میلیمتر تا ۸۰ میلیمتر متفاوت می باشد. عمده ترین کاربرد های لوله گوشت دار در ضخامت های ۲۵، ۳۰، ۳۵، ۳۸، ۴۰ و ۷۰ میلیمتر می باشد.